Iz Bakarne u Plavu boju kose (From Copper to Blonde)

Zdravo cure, ovaj post sam odlučila, po prvi put, napisati na Bosanskom, a ne na Engleskom jeziku. Nadam se da će vam biti zanimljivo čitati. Pisati ću o farbanju kose tj. o prelasku iz bakarne u plavu boju. Prije farbanja sam malo po netu tražila savjete ili makar slike prije poslije farbanja da se malo inspirišem koju nijansu da upotrijebim, ali sam primijetila da ima slabo konkretnih postova o tome, i kad se nađe, sve je to labavo objašnjeno hahhaha 😆 To je i razlog zašto sam se odlučila da objavim ovaj post. Voljela bih da nekom bude od koristi. Opet sam se usudila sama kod kuće farbati. Kažem opet, jer to radim ponovo, tačnije već treći put se vraćam plavoj. Prvi put sam bila tamno smeđa i jednim blajhanjem i farbanjem sam dobila solidnu srednje plavu boju. Ali pošto volim promijene i to mi je dosadilo nakon nekog vremena sam se drastično prefarbala u crvenu, koja je ispala drečava jer je podloga bila plava. Nakon nekog vremena sam farbala prirodni izrastak pa je to postala tamno crvena boja. Onda, pretpostavljate, sam opet htjela promijenu i vratila se u neku mednu plavu nijansu. Bila sam zadovoljna tom bojom ali sam je opet promijenila i ofarbala se u bakarnu, sadašnju. Bakarnu boju stvarno volim i stalno su mi govorili da mi lijepo stoji uz zelene oči, a i meni se dopala. Ali mi je brzo bljedila i jednostavno postala monotona, opet sam se odlučila vratiti u plavu. Pošto sam znala da ću mijenjati boju, ovu bakarnu sam pustila da izraste i maksimalno izbljedi. Nisam se farbala pola godine, vidjeti ćete po izrastku.

Imat ćete priliku vidjeti i sve proizvode koje sam koristila. Općenito je svaki put isti postupak jer iz prethodnih prelazaka u plavo sam stvarno uvijek uspjela dobiti najbolju moguću plavu boju iz jednog pokušaja, ustvari jednog blajhanja i farbanja. Kupila sam Afrodita Blanš (oko 4KM) i Afrodita Hidrogen 9% (oko 2KM). Ta dva proizvoda sam uzela u dm-u. A u Frizerlandu sam kupila dvije Black Professional Line farbe za kosu, nijansa 2000 Super Blonde. Jedna je 100ml, koja je sasvim dovoljna za farbanje izrastka ali pošto sam morala farbat izrastak + svu dužinu, ja sam kupila dvije (200 ml). Cijena jedne farbe je 7KM. u kutiji dođu i po dva boostera za bolje posvjetljavanje navodno, ali ja sam iskoristila samo jedan. Također u Frizerlandu sam uzela Black Professional Line hidrogen 250 ml, 9% Cijena je 3,20KM Uvijek mješam farbu sa hidrogenom u razmjeru 1:1, u mom slučaju 200 ml farbe + 200 ml hidrogena. Iako sam čitala da se može pomješati u razmjeru 1:2 za svjetliji rezultat. Ali nebitno, ja sam po staroj navici uradila, koliko farbe toliko hidrogena. Iskreno prvo sam namjeravala koristiti subrina unique boju za kosu 11 ili 11/8 jer sam čitala na netu da dobro izvuku i izrastak, ali mi se nijanse u onom katalogu nisu svidjele, pa sam se sponatno odlučila za ovu super blonde, na rizik...

Znači prvi korak je mješanje blanša sa hidrogenom i nanošenje na cijelu dužinu, ja radim tim redosljedom, tek poslije nanošenja na dužinu, pređem preko izrastka da mi malo manje stoji na tjemenu. Ukupno čuvam oko 30 minuta. Isperem i osušim. Nisam uspjela slikati svaki korak, bila sam u žurbi ali svakako znate kako to izgleda otprilike, žuto-naranđasta kosa. Ali što je najbitnije bez fleka! PREPORUKE ZA AFRODITA BLANŠ. Onda normalno farbanje Black farbom. Nju sam držala oko 40 minuta. To je sve! Pogledajte prozvode i rezultat farbanja u nastavku.
BEFORE: 

AFTER:


Naravno, nisam zadovoljna, ustvari nije to nijansa koju želim, jer previše ide na žuto, ali nije toliko grozno da ne mogu izaći iz kuće, na sreću. Ali zasad je to to. Sačekati ću da mi malo izraste i onda se farbati drugom nijansom. Do tada mogu pomoći kolor šamponi, nadam se. Imate li neku ideju, koju farbu da koristim u buduće. 

JA VAM NE PREPORUČUJEM BLACK 2000 SUPER BLOND! 

Da li vam se svidio post?

Voljela bih čuti vaše mišljenje ili iskustva, pištite mi u komentar kakvi su vaši utisci ili ako imate neki savjet.


Hvala na čitanju...


Ljubim vas,
post signature

You Might Also Like

2 komentari

Thanks for stopping by on my blog. Love you all! ♥

Footer-instagram

@bri.flair on Instagram